Investeren in jezelf is de sleutel tot succes

Welkom bij mijn blog over de sleutel tot succes: waarom investeren in jezelf de beste zakelijke beslissing is. Als ondernemer is het belangrijk om altijd te blijven groeien en ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor jezelf. Investeren in jezelf kan op verschillende manieren, zoals het volgen van een business opleiding of het bijwonen van seminars en workshops. Maar waarom is dit zo belangrijk en wat zijn de voordelen?

De waarde van een business opleiding

Een business opleiding kan een waardevolle investering zijn voor zowel startende als ervaren ondernemers. Het biedt de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemen te vergroten en te verfijnen. Tijdens een business opleiding leer je op de business school bijvoorbeeld over marketing, financiën, strategie en leiderschap. Deze kennis en vaardigheden zijn essentieel voor het succesvol runnen van een bedrijf.

Daarnaast biedt een business opleiding ook de mogelijkheid om te netwerken met andere ondernemers en professionals. Dit kan leiden tot waardevolle connecties en samenwerkingen in de toekomst. Bovendien zorgt het volgen van een business opleiding voor een professionele uitstraling en kan het je helpen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

De voordelen van investeren in jezelf

Investeren in jezelf gaat verder dan alleen het volgen van een business opleiding. Het omvat ook het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals time management, communicatie en leiderschap. Door te investeren in je persoonlijke groei en ontwikkeling, zul je merken dat je niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon groeit.

Daarnaast kan het investeren in jezelf ook leiden tot meer zelfvertrouwen en motivatie. Door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, zul je jezelf uitdagen en uit je comfortzone stappen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en ideeën die je kunt toepassen in je bedrijf. Ook zul je merken dat je meer gemotiveerd bent om je doelen te bereiken en succesvol te zijn.

De sleutel tot succes

Al met al is investeren in jezelf de sleutel tot succes. Door te blijven leren en groeien, zul je als ondernemer beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan en je bedrijf te laten groeien. Of het nu gaat om het volgen van een business opleiding, het lezen van boeken of het bijwonen van seminars, het investeren in jezelf zal altijd een positief effect hebben op zowel je persoonlijke als zakelijke leven. Dus waar wacht je nog op? Investeer in jezelf en zie hoe dit je bedrijf naar nieuwe hoogtes brengt!

Een onvergetelijke ervaring voor kinderen, taalkamp Engels

Stel je eens voor: een zonnige zomerdag in Utrecht, waar kinderen samen leren en spelen, en tegelijkertijd hun Engelse taalvaardigheden verbeteren. Dit is precies wat een taalkamp Engels, ook wel bekend als een jeugdkamp, kan bieden aan nieuwsgierige en avontuurlijke kinderen. In dit artikel duiken we dieper in op de betoverende wereld van zomerkampen in Utrecht en hoe ze een onvergetelijke ervaring kunnen creëren voor kinderen die hun Engels willen verbeteren!

De magie van een zomerkamp in Utrecht

Een zomerkamp in Utrecht is niet zomaar een kamp; het is een magische plek waar kinderen samenkomen om nieuwe vrienden te maken, plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te creëren. Het is een plek waar avonturen wachten en waar jeugdige geesten kunnen bloeien. Tijdens deze kampen kunnen kinderen de druk van de schoolbanken achter zich laten en hun zomer vullen met spannende activiteiten.

Taalkamp Engels, een leerzame reis

Een van de meest opwindende opties voor kinderen tijdens een zomerkamp in Utrecht is de mogelijkheid om deel te nemen aan een taalkamp Engels. Deze kampen combineren plezier en educatie op een unieke manier. Kinderen kunnen hun Engelse taalvaardigheden verbeteren door middel van interactieve lessen, creatieve projecten en boeiende activiteiten. Het is een kans voor hen om hun horizon te verbreden en te groeien op zowel persoonlijk als taalkundig gebied.

Ontdek en speel

Tijdens een taalkamp Engels kunnen kinderen niet alleen hun taalvaardigheden aanscherpen, maar ook de schoonheid van Utrecht verkennen. Ze kunnen historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Domtoren, of genieten van een ontspannen boottocht door de schilderachtige grachten. Deze ervaringen verrijken hun begrip van de Engelse taal en cultuur op een manier die in een traditioneel klaslokaal niet mogelijk is.

Een levensveranderende ervaring

In conclusie, een taalkamp Engels in Utrecht is niet zomaar een zomerkamp; het is een kans voor kinderen om een levensveranderende ervaring op te doen. Het biedt een perfecte balans tussen leren en spelen, waardoor kinderen hun Engelse taalvaardigheden kunnen verbeteren terwijl ze nieuwe vrienden maken en plezier hebben. Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijke zomerervaring voor je kinderen, overweeg dan zeker de mogelijkheid van een taalkamp Engels in het prachtige Utrecht. Het is een avontuur dat ze voor altijd zullen koesteren!

Wil je meer weten over zomerkampen in Utrecht en de mogelijkheid om deel te nemen aan een taalkamp Engels? Neem dan contact op met de lokale aanbieders en ontdek de opwindende mogelijkheden die deze kampen te bieden hebben!

Wat is de meerwaarde van lockers?

 

Je ziet ze tegenwoordig vrijwel overal, lockers. Deze traditionele kluisjes bestaan al bijna een eeuw en zijn tot op heden nog steeds onmisbaar. Je vindt ze tegenwoordig op stations, scholen, zwembaden, sportverengingen en nog veel meer. Wanneer je zelf een pand beschikt waar relatief veel bezoekers op afkomen, is het toch goed om is na te denken om lockers aan te schaffen. In deze tekst lees je dan ook meer over lockers, wat nou echt de meerwaarde is en wanneer deze ook voor jou noodzakelijk is. 

 

Wat zijn lockers eigenlijk?

Om even bij de basis te beginnen, wat zijn lockers? Lockers, ook wel kluisjes genoemd, is een ruimte waarin men zijn of haar spullen veilig kan opbergen. Lockers zijn in de vroege jaren 90 ontstaan op scholen. De traditionele locker wordt herkend als een kluisje die je kunt openen en afsluiten met een sleutel. Hoewel dit de eerste locker was destijds, heeft de technologie zich razendsnel ontwikkeld waardoor er nu veel slimmere lockers zijn. 

 

Wanneer zijn lockers noodzakelijk?

Lockers kunnen een aardige investering zijn. Het is daarom verstandig om te overwegen of die noodzakelijk is in jouw situatie. Lockers bieden bezoekers een veilige opbergruimte wat zorgt voor een prettige bezoekerservaring. Buiten het feit dat het opbergruimte creëert voor de bezoekers, zorgt het ook voor een net pand. Doordat mensen hun spullen netjes in de lockers kunnen opbergen, zullen er geen rondslingerende jassen of tassen zijn. Dit is natuurlijk weer een enorm voordeel voor jou als eigenaar. Ook voorkom je verwarring tussen de bezoekers die dezelfde spullen hebben. 

 

Het aanschaffen van lockers kan dus echt meerwaarde geven aan je pand, maar wanneer is dit noodzakelijk? Hierbij is het aan te raden om eerst te kijken naar het doel van de bezoekers. Waarom komen ze bij jou? Moeten ze hiervoor de gelegenheid krijgen om spullen veilig te kunnen opbergen? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bezoekers dat jouw pand komt bezoeken. Wanneer je nooit meer als 5 personen in je pand hebt, is het natuurlijk onnodig om lockers aan te schaffen. Je zult aan de hand van deze aspecten dus een overzicht voor jezelf moeten maken. Hieruit kun je vervolgens een conclusie trekken of lockers meerwaarde zal bieden voor je pand.

Als je dan uiteindelijk tot de conclusie bent gekomen lockers nodig te hebben, is het aan te raden om is een kijkje te nemen bij delockerfabriek. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van lockers, hebben een groot aanbod en kunnen je van het beste advies voorzien.

Tips om je online privacy te waarborgen.

Tips om je online privacy te waarborgen.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw online privacy wordt beschermd. Hier volgen enkele tips:

 1. Gebruik een gerenommeerde en veilige browser.
 2. Houd uw besturingssysteem en software up to date.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden en hergebruik ze nooit.
 4. Vermijd phishing-zwendel.
 5. Gebruik een VPN.
 6. Wees voorzichtig met de informatie die u online deelt.
 7. Beperk de hoeveelheid persoonlijke informatie die u deelt op sociale media.
 8. Gebruik privacy-instellingen en tools in uw voordeel.
 9. Wees u bewust van de risico’s die het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken met zich meebrengt.

Zoals je ziet is online veiligheid een groot goed waar je bewust mee bezig moet zijn. Door de bovenstaande tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw online privacy wordt beschermd. Daarnaast worden er twee belangrijke tips genoemd die bij alle tips in uw voordeel werken, wat u ook online doet.

Gebruik sterke wachtwoorden.

Het gebruik van sterke wachtwoorden is een must. Enkele suggesties hiervoor zijn: Gebruik nooit 2x hetzelfde wachtwoord met login. Gebruik altijd een combinatie van grote en kleine letters, cijfers en symbolen en schrijf ze onder andere nooit op. Om dit goed te doen heb je een wachtwoordmanager nodig. De beste die er zijn en aanbevolen door velen, waaronder wij, is LastPass of 1Password.

Gebruik waar mogelijk twee-factor authenticatie.

Twee-factor authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag die kan worden gebruikt om uw online accounts te beschermen. Wanneer 2FA is ingeschakeld, moet u wordt gevraagd om naast uw wachtwoord een code in te voeren die naar uw telefoon of e-mailadres wordt gestuurd wanneer u inlogt op een account. Dit maakt het veel moeilijker voor iemand om toegang te krijgen tot uw account als ze uw wachtwoord hebben, omdat ze dan ook toegang moeten hebben tot uw telefoon of e-mailaccount.

Gebruik een VPN.

Tip 5 in het bovenstaande lijst je is: Gebruik een VPN. Dit is naast het gebruik van een wachtwoordmanager ook een essentieel middel om online veilig te blijven. Een VPN versleutelt alle gegevens die worden verzonden tussen uw apparaat en het internet, waardoor het voor iedereen veel moeilijker wordt om uw gegevens te onderscheppen en te lezen. Bovendien verbergt een goede VPN ook uw IP-adres, wat het moeilijker maakt voor iemand om uw online activiteiten te volgen. Er zijn veel verschillende VPN diensten, maar wij raden Avast SecureLine VPN, ExpressVPN of NordVPN aan. Op deze pagina kunt u meerdere VPN vergelijken.

Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw online privacy wordt beschermd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, welke voorzorgsmaatregelen u ook neemt, er altijd een zeker risico is bij het gebruik van internet. Daarom is het belangrijk dat u zich bewust bent van de potentiële risico’s en stappen onderneemt om deze te beperken.

Engels op niveau: Doe een Cambridge cursus met examen.

Engels op niveau: Doe een Cambridge cursus met examen.

Als u uw Engels wilt verbeteren, is het een optie om een Cambridge-cursus met examen te volgen. Dit kan een geweldige manier zijn om een internationaal erkende kwalificatie te behalen, waarmee u werkgevers kunt laten zien dat u over de taalvaardigheden beschikt waarnaar zij op zoek zijn. Er zijn verschillende niveaus van de Cambridge-examens, dus u kunt het examen kiezen dat het meest geschikt is voor uw behoeften. Zodra u de cursus hebt afgerond, moet u het examen afleggen om uw certificaat te ontvangen.

Waarom Cambridge?

De Cambridge-examens behoren tot de meest gerespecteerde ter wereld, dus door een cursus te volgen en voor het examen te slagen, toont u aan dat u over een hoog niveau van Engelse taalvaardigheid beschikt. Dit kan nuttig zijn als u op zoek bent naar banen of verdere studiemogelijkheden waarvoor uitstekend Engels vereist is.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Er zijn verschillende niveaus van Cambridge examens, van beginner (CEFR niveau A1) tot gevorderd (CEFR niveau C2). Welk examen u aflegt, hangt af van uw huidige niveau Engels en uw doelstellingen. Elk examen heeft verschillende onderdelen, waarin verschillende vaardigheden worden getest, zoals lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Er zijn een aantal er zijn verschillende manieren om u voor te bereiden op een Cambridge-examen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld naar een taalschool gaan of een online cursus volgen. Als u meer flexibiliteit wilt, zijn er ook zelfstudie materialen beschikbaar, zoals tekstboeken, oefentoetsen en audiobestanden.

Wanneer en waar kan ik het examen afleggen?

De examens worden meerdere malen per jaar gehouden in erkende centra over de hele wereld. Om een centrum bij u in de buurt te vinden, bezoekt u de website van Cambridge English.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het afleggen van een Cambridge examen, waaronder:

– Internationaal erkende kwalificatie

– Verbetert uw vooruitzichten op werk of verdere studiemogelijkheden

– Bewijst dat u engelse taalvaardigheid op hoog niveau

– Kan in sommige landen worden gebruikt als een vereiste voor visa of staatsburgerschap

– Versterkt je zelfvertrouwen en motivatie

– Geeft je een doel om naartoe te werken

Overweegt u een Cambridge-examen af te leggen? Neem dan een kijkje op deze website over dit onderwerp om meer te weten te komen over de cursussen en examens. Wij kunnen u helpen het juiste niveau te kiezen voor en je voor te bereiden op succes.

Wat zijn de voordelen van een online cursus?

Wat zijn de voordelen van een online cursus?

Sommige voordelen van online cursussen zijn dat ze flexibeler en handiger dan de traditionele cursussen, en ze kunnen een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren of college krediet te verdienen. Ze kunnen ook een goede optie voor mensen die willen lessen te nemen, maar hebben niet de tijd of het geld om een traditionele school bij te wonen.

Bovendien bieden dit soort cursussen vaak lagere tarieven dan traditionele hogescholen en universiteiten. En, last but not least, thuisstudies kunnen een geweldige manier zijn om vooruit te komen in je carrière of nieuwe dingen te leren voor persoonlijke verrijking. Wat je reden ook is om een cursus op afstand te volgen, er zijn veel voordelen aan verbonden.

Veel flexibiliteit.

Een van de grootste voordelen van e-learning is dat ze een hoge mate van flexibiliteit bieden. U kunt meestal kiezen waar en wanneer u wilt inloggen en uw werk doen, zolang u zich maar houdt aan de deadlines die door uw docent zijn gesteld. Dit kan een geweldige optie zijn voor mensen met drukke schema’s of die in afgelegen gebieden wonen.

Minder kosten en lagere tarieven.

Een ander voordeel van online cursussen is dat ze vaak minder kosten dan traditionele cursussen. Dit komt omdat thuisstudies niet dezelfde overheadkosten vereisen als traditionele scholen, zoals onderhoud van gebouwen en terreinen, nutsvoorzieningen, enzovoort. Bovendien bieden veel online cursussen kortingen voor studenten die vooraf betalen of meerdere cursussen volgen.

Betere carrière vooruitzichten.

Online cursussen een geweldige manier zijn om je carrière vooruitzichten te verbeteren of nieuwe dingen voor persoonlijke verrijking. Veel werkgevers erkennen nu de waarde van online cursussen en zijn bereid deze te accepteren als onderdeel van de kwalificaties van een sollicitant.

Bovendien kunnen de cursussen u helpen op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in uw vakgebied of nieuwe vaardigheden te leren die u beter verkoopbaar kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Een online cursus heeft veel voordelen.

Wat uw reden voor het volgen van een online cursus, zijn er vele voordelen. Met een beetje onderzoek kunt u een online cursus vinden die aan uw behoeften en budget voldoet. Wilt u meer weten over online leren en weten welke cursussen er allemaal beschikbaar zijn? Kijk dan op deze website voor meer informatie over dit onderwerp en vindt een thuisstudie die bij je past.

De website biedt een verscheidenheid aan cursussen die passen bij uw behoeften en budget. Er wordt ook informatie gegeven over de verschillende soorten cursussen die beschikbaar zijn, zodat u de cursus kunt kiezen die het beste bij uw leerstijl past. Bovendien geeft de site tips over hoe het meeste uit uw online leerervaring te halen. Dus waarom zou je het vandaag niet eens bekijken en zien welke online cursussen geschikt zijn voor jou?

Volg een cursus voor zakelijk Engels

Volg een cursus voor zakelijk Engels

Engels is natuurlijk de meest gesproken taal ter wereld. Dat geldt voor zowel het toeristische vlak als in de zakenwereld. Wanneer u veelvuldig werkt met buitenlandse partijen  is het goed om een cursus zakelijk Engels te volgen. Dit is namelijk heel wat anders dan tijdens een vakantie vragen om de menukaart of wat populaire trekpleisters zijn. Binnen de zakenwereld worden er hele andere termen en uitdrukkingen gebruikt. Bijvoorbeeld om deals te sluiten, bepaalde voorwaarden duidelijk te maken en de werking van machines uit te leggen. Hierbij is het basis Engels zoals u dat op school hebt geleerd niet voldoende. Gelukkig zijn er diverse manieren om een cursus zakelijk Engels te volgen.

Waar een cursus zakelijk Engels volgen?

Bij EBC Taleninstituut bent u aan het goede adres wanneer u een taalcursus zakelijk Engels wilt volgen. U krijgt les van de allerbeste taalcoaches die u de allerbelangrijkste aspecten van de Engelse taal bijbrengen. Er zijn diverse manieren om een cursus bij EBC te volgen. Eén daarvan is een spoed cursus zakelijk Engels. Zo leert u binnen no time de meest voorkomende scenario’s binnen het zakelijke leven te begrijpen en te spreken. Want niet alleen het leren spreken van het zakelijke Engels is belangrijk, u moet natuurlijk ook begrijpen waar het over gaat. Ook al ligt bij een spoedcursus zakelijk Engels het tempo hoog, toch wordt er wel rekening mee gehouden hoe ver uw kennis van de Engelse taal reikt. Zo wordt het aangepast naar uw niveau. In een persoonlijke kennismaking wordt vooraf bekeken wat het beste bij u past.

Zakelijk Engels leren op kantoor

Is het voor uw bedrijf belangrijk dat meerdere collega’s zakelijk Engels leren begrijpen en spreken? Dan bestaat er bij EBC de mogelijkheid om op uw eigen locatie door meerdere mensen tegelijk een cursus te volgen. Gelijktijdig les in een vergaderruimte of de bedrijfskantine. Dat is meteen goed voor de onderlinge saamhorigheid en verbondenheid onder uw medewerkers. Al het geleerde tijdens de cursus zakelijk Engels kan men samen nog eens rustig doornemen tijdens de koffiepauze. Meer weten over de diverse mogelijkheden voor het volgen van een cursus zakelijk Engels? Neem vrijblijvend contact op met EBC Taleninstituut.

Verkeerde studie gekozen: wat nu?

Verkeerde studie gekozen: wat nu?

Wil jij het dit jaar een nieuwe studie gaan volgen maar het je nog geen keuze gemaakt, dan wordt het wel tijd om keuzes te gaan maken. Of weet je nog niet welke je studie je precies wilt gaan volgen? Het is ook niet heel gemakkelijk de juiste studie te bepalen. Maar let op, er gelden wel bepaalde deadlines. Had je al wel je keuze bepaald, maar is dit in jouw ogen de verkeerde, is er ook nog niets verloren. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Je hoeft nog niet in de stress te schieten. In deze blog zetten we voor jou alles helder op een rijtje.

Hou de deadlines in de gaten

Als je je nog moet inschrijven voor een studie, moet je wel rekening houden met de deadline die de school hanteert. Hierbij bij gelden wettelijke termijnen. Over het algemeen genomen moet je vóór 1 mei zijn aangemeld. Op het oog dus heel eenvoudig, maar zoals altijd zijn er wel uitzonderingen. Zo moet je voor een numerus fixus studie, dit is een studie met een maximaal aantal plekken, voor 15 januari al zijn aangemeld. Kijk dus vooraf even of de studie van jouw keuze een numerus fixus studie is. Als dit het geval is, ben je voor het komend studiejaar dus te laat. Een andere uitzondering is het publieke MBO onderwijs. Hier ligt de deadline op 1 april, met uitzondering van particuliere opleidingen.

De hierboven genoemde deadlines gelden voor iedereen die voor het eerst een studie gaan volgen, of gaan wisselen. Ook als je van plan bent om een associate degree opleiding wilt gaan volgen. Maar wat is een associate degree eigenlijk? Dit een 2-jarige HBO opleiding die zeer praktijk gericht is, maar wel wettelijk erkend. Het lijkt wel een beetje op een MBO opleiding. Het komt ook regelmatig voor dat dergelijke opleiding in samenwerking met het bedrijfsleven worden opgezet.

Kan ik nog wisselen?

Had je al een keuze gemaakt een je ingeschreven maar denk je dat deze keuze voor jou toch niet de juiste is, is er nog geen nood aan de man. Je kunt nu nog switchen, als je dit maar vóór 1 mei doet. Zoals gezegd is dit bij een numerus fixus helaas niet meer mogelijk.

Het is sowieso altijd slim om je voor meerdere studies in te schrijven. Mocht je bij de voorkeurstudie niet worden toegelaten, heb je altijd nog iets achter de hand.

Ook bij het MBO kan je je voor meerdere richtingen inschrijven. Na de deadline kan je dan nog binnen dezelfde school nog switchen.

Voor alle duidelijkheid nog even alle deadlines op een rijtje.

 •   Numerus fixus studies: 15 januari
 •   MBO opleidingen: 1 april
 •   Bachelor en Associate Degree opleidingen: 1 mei

Wil je meer weten?  Op de website van Studiekeuzelab vind je uitgebreide informatie om de juiste studiekeuze te kunnen maken. Het is altijd goed om daarnaast ook altijd de website van de school zelf te kijken, zodat je altijd de meest actuele informatie hebt.

Voordelen van een groen schoolplein

Voordelen van een groen schoolplein

Bij het inrichten van schoolpleinen werd vroeger weinig rekening gehouden met groen. Het was vooral belangrijk dat kinderen zich er goed konden vermaken. Hoe anders is dit vandaag de dag. Veel scholen realiseren namelijk een groen schoolplein. Omdat dit een behoorlijke investering is, twijfel je mogelijk of een groen schoolplein de juiste keuze is. Om jou te overtuigen, zetten we hier de voordelen van een groen schoolplein op een rijtje.

Positief effect op het welzijn van leerlingen


Een eerste voordeel van groene schoolpleinen is dat ze een positief effect hebben op het welzijn van leerlingen. Vooral leerlingen uit groep 4 en groep 5 plukken de vruchten van een groen schoolplein. Het blijkt dat leerlingen uit deze groepen school leuker vinden, meer vrienden hebben en minder gepest worden. Dit wordt ook opgemerkt door leerkrachten, directeuren en ontwerpers. Zij merken stuk voor stuk dat het welzijn van kinderen verbetert als een school een groen schoolplein heeft. 

Schoolplein kan gebruikt worden voor educatieve doeleinden


Als kinderen pauze hebben, mogen zij spelen op het schoolplein. Vandaar dat veel mensen denken dat dit enkel een speelplaats is. Daarom zie je mogelijk niet in waarom een schoolplein groen moet zijn. Als je een ‘ouderwets’ schoolplein omtovert tot een groen schoolplein, kun je het plein niet alleen gebruiken om te spelen. Een groene schoolplein kan namelijk ook gebruikt wordt voor educatieve doeleinden. Uit ervaring weten we dat leerkrachten groene schoolpleinen vaker gebruiken voor bijvoorbeeld gym-, natuur- en tekenlessen. Je creëert hierdoor dus niet alleen een groene speelplaats voor leerlingen, maar je biedt leerkrachten ook de mogelijkheid om hier gebruik van te maken voor het invullen van hun lessen.

Leerlingen kunnen zich beter concentreren


Een derde voordeel van een groen schoolplein is dat leerlingen zich hierdoor beter kunnen concentreren. Veel mensen zien niet in wat de link tussen een groen schoolplein en concentratie is, maar deze is er wel degelijk. Dit komt vooral doordat een groen schoolplein minder prikkels heeft dan een schoolplein dat bestaat uit bestrating en speeltoestellen. Doordat er minder prikkels zijn, worden leerlingen minder snel afgeleid. Dit zorgt er vaak voor dat zij beter presteren.

Kinderen komen (meer) in contact met de natuur


Omdat kinderen zich vaak prima vermaken op een schoolplein met een aantal speeltoestellen, zie je mogelijk niet in waarom je voor een groen schoolplein zou kiezen. Op zo’n schoolplein komen kinderen alleen niet in aanraking met de natuur, terwijl dit op een groen plein wel het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat kinderen meer respect krijgen voor de natuur. Bovendien zorgt dit er vaak voor dat zij zuiniger met de natuur omgaan. Je creëert dus meer bewustwording onder leerlingen door een ‘stenen’ schoolplein te vervangen door een groen schoolplein. Dit kost weliswaar behoorlijk wat geld, maar het brengt ook de nodige voordelen met zich mee.

Alles over schoonheidsspecialist worden

Alles over schoonheidsspecialist worden

Je bent gek op het verzorgen van je eigen lichaam en wilt dit graag ook bij andere gaan doen. Het liefst wil er je werk van gaan maken. Schoonheidsspecialist worden vereist een opleiding die je in allerlei vormen kan volgen. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je een ruim scala aan persoonlijke verzorging geleerd in de theorie en in de praktijk.

Als je na de opleiding besluit om er echt je werk van te gaan maken, ga je op zoek naar een wellnesscentrum of een beautysalon waar je aan de slag kan. Maar je kan je beroep ook uitoefenen op locaties zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Wil je meer de vrije lucht in? Dan kan je er ook voor kiezen om zzp’er te worden en jezelf te verhuren aan verschillende bedrijven of zelfs je eigen salon te openen. Maar wat moet je allemaal weten over het vak? Laten we bij het begin beginnen.

 

Eerst een opleiding volgen

Je hebt enorm veel mogelijkheden als het gaat om het volgen van een opleiding voor schoonheidsspecialist. We kunnen ons best voorstellen dat je door het grote hoeveelheid aanbod, je lastig kan kiezen. Nu kan je het aanbod erg reduceren door te kijken wat voor soort opleiding financieel, op welke plaats en in welke tijdsbestekken jou het beste uitkomt.

Een populaire opleiding is de schoonheidsspecialist opleiding Den Haag. Voor veel mensen ligt Den Haag erg centraal in het land en is de stad makkelijk te bereiken. Hetzelfde geldt voor de schoonheidsspecialist opleiding Amsterdam. Ook erg centraal gelegen in het land, met een goede reisverbinding.

 

Wat voor behandelingen

Als schoonheidsspecialist leer je erg veel behandelingen die je in de praktijk ook oefent. Een groot onderdeel van de opleiding bestaat uit de hand- nagel- en voetverzorging. Je leert alles over nagels en de opbouw, tot nagels lakken, hand- en voetmassages en verzorgende behandelingen. Ook leer je lichaamsbehandelingen zoals ontharing en harsen, lichaamsmassages en informatie over beender- en spierstelsels. Als laatst leer je gelaatsbehandelingen. Hieronder valt alles wat met het gezicht en hoofd te maken heeft. Denk hierbij aan epileren, gezicht massages en wimpers verven. Maar ook make-up aanbrengen op het gezicht en wimpers aanbrengen.

Naast de basisopleiding, kan je je werkveld nog meer verbreden door verschillende cursussen te volgen. Je kan je gaan specialiseren in allerlei behandelingen, waarvan je de basis al hebt gehad in de schoonheidsspecialiste opleiding. Denk hierbij aan specifieke manieren van masseren, elektrisch ontharen en verdere specialisatie op het gebied van manicure en pedicure. Maar ook technieken zoals permanente make-up en specialisatie in acne kan je toevoegen aan je kunde.

 

Begin voor jezelf

Bij veel schoonheidsspecialiste opleidingen leer je ook hoe je te werk kan gaan als zzp’er of als je een eigen salon wilt gaan openen. Je leert bijvoorbeeld hoe alle apparaten en tools heten en werken die je gebruikt in de praktijk en welke merken er erg populaire zijn in de schoonheidsbranche. Je leert ook hoe je je financiële zaken op orde krijgt en wat normale prijzen zijn voor bepaalde behandelingen. Verder krijg je vaak veel tips en tricks mee van ervaringsdeskundige die je zelf kan toepassen in je eigen onderneming, met daarbij de administratieve vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.