Als u uw Engels wilt verbeteren, is het een optie om een Cambridge-cursus met examen te volgen. Dit kan een geweldige manier zijn om een internationaal erkende kwalificatie te behalen, waarmee u werkgevers kunt laten zien dat u over de taalvaardigheden beschikt waarnaar zij op zoek zijn. Er zijn verschillende niveaus van de Cambridge-examens, dus u kunt het examen kiezen dat het meest geschikt is voor uw behoeften. Zodra u de cursus hebt afgerond, moet u het examen afleggen om uw certificaat te ontvangen.

Waarom Cambridge?

De Cambridge-examens behoren tot de meest gerespecteerde ter wereld, dus door een cursus te volgen en voor het examen te slagen, toont u aan dat u over een hoog niveau van Engelse taalvaardigheid beschikt. Dit kan nuttig zijn als u op zoek bent naar banen of verdere studiemogelijkheden waarvoor uitstekend Engels vereist is.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Er zijn verschillende niveaus van Cambridge examens, van beginner (CEFR niveau A1) tot gevorderd (CEFR niveau C2). Welk examen u aflegt, hangt af van uw huidige niveau Engels en uw doelstellingen. Elk examen heeft verschillende onderdelen, waarin verschillende vaardigheden worden getest, zoals lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Er zijn een aantal er zijn verschillende manieren om u voor te bereiden op een Cambridge-examen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld naar een taalschool gaan of een online cursus volgen. Als u meer flexibiliteit wilt, zijn er ook zelfstudie materialen beschikbaar, zoals tekstboeken, oefentoetsen en audiobestanden.

Wanneer en waar kan ik het examen afleggen?

De examens worden meerdere malen per jaar gehouden in erkende centra over de hele wereld. Om een centrum bij u in de buurt te vinden, bezoekt u de website van Cambridge English.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het afleggen van een Cambridge examen, waaronder:

– Internationaal erkende kwalificatie

– Verbetert uw vooruitzichten op werk of verdere studiemogelijkheden

– Bewijst dat u engelse taalvaardigheid op hoog niveau

– Kan in sommige landen worden gebruikt als een vereiste voor visa of staatsburgerschap

– Versterkt je zelfvertrouwen en motivatie

– Geeft je een doel om naartoe te werken

Overweegt u een Cambridge-examen af te leggen? Neem dan een kijkje op deze website over dit onderwerp om meer te weten te komen over de cursussen en examens. Wij kunnen u helpen het juiste niveau te kiezen voor en je voor te bereiden op succes.