Je wilt een HBO diploma, studeren op tijden die jou uitkomen, studeren zonder reistijd, een diploma halen en toch nog kunnen werken. Dit zijn nog maar vier redenen waarom een thuisstudie HBO aantrekkelijk is.Heb je het gevoel dat je baan niet meer de voldoening geeft die het had? Ambieer jij een hogere functie binnen het bedrijf maar heb jij nog niet het juiste diploma? Wil jij een nieuwe stap in je carrière zetten? Of heeft de crisis er voor gezorgd dat jij je oriënteert op andere sectoren?

 

Dan is dat een goede drijfveer om een nieuwe HBO studie te volgen. Maar als je eind twintig bent, dertig of nog ouder. Dan heb jij niet meer de vrijheid als iemand van 19 iemand die net van de middelbare school afkomt. Jij hebt een hypotheek of moet huur betalen, hebt een auto en tal van andere kosten en misschien moet je ook nog een gezin onderhouden.

 

Dan kan je niet zomaar stoppen met werken, en fulltime naar een HBO instelling gaan om daar een HBO studie te volgen. Jij hebt bepaalde verantwoordelijkheden waardoor je een beperkte agenda hebt om te leren. En dat maakt een thuisstudie zo interessant. Jij hoeft niet op bepaalde tijden aanwezig te zijn. Jij kunt je tijd zelf indelen en daardoor geef jij jezelf de vrijheid om te studeren.

Voordelen van een thuisstudie HBO

 

  • Ten eerste jij kan je studie combineren met je gezin of baan; hierdoor raak jij niet in de knoop met de verschillende ‘verplichtingen’ die jij hebt.
  • Je leert efficiënt: net als werken op afstand heb jij geen reistijd; die reistijd die jij zou hebben kan jij nu in je studie stoppen!
  • Doordat je bij de meeste HBO thuisstudies kunt studeren in jouw eigen tempo; kan je bijvoorbeeld in een drukke periode op je werk wat rustiger studeren.
  • Als jij met je HBO diploma nog meer van toegevoegde waarde bent voor je huidige werkgever is deze soms bereidt om in jou te investeren waardoor jij minder betaalt!
  • Heb jij de smaak te pakken dan is het ook mogelijk om meerdere thuisstudies tegelijkertijd te volgen.

Vergelijk thuisstudies op thuisstudiezoeken.nl

Enthousiast? En wil je weten wat er mogelijk is? Bekijk dan snel het overzicht met de beste HBO thuisstudies. Vergelijk eenvoudig meerdere opleidingen en kijk waar je deze kunt volgen. Bijvoorbeeld bij NTI, NHA, LOI of Laudius. Vaak kan je beginnen met een gratis proefles. Op die manier kan je dus heel laagdrempelig eerst kijken of het iets voor jou is voordat je overgaat tot definitieve inschrijving en betaling.