Er wordt tegenwoordig door werkgevers en bedrijven danig gezocht naar mogelijkheden om het groepsgevoel binnen de onderneming te kunnen verbeteren. Er wordt wat dat betreft in het bijzonder gekeken in de richting van teamtrainingen. Wanneer we de verschillende mogelijkheden bekijken die op dit vlak op de markt zijn terug te vinden kan er worden vastgesteld dat er voor elke situatie wel een geschikte training bestaat. Ben jij ook benieuwd naar welke verschillende soorten teamtrainingen er allemaal bestaan en welke nu voor jouw situatie de meest interessante optie is? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om je even te verdiepen in de verschillende soorten teamtrainingen die bestaan hier op deze pagina.

1.) Een teambuilding training

De bekendste en wellicht ook de leukste vorm van teamtraining is de zogenaamde teambuilding. Tijdens het volgen van een dergelijke training ligt de focus steeds op het versterken van het groepsgevoel. De manier waarop een dergelijke training kan worden gegeven kan in de praktijk bovendien ook erg sterk verschillen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deel te nemen aan een teambuilding met een sportief karakter, maar er kan ook worden gekozen voor een culturele activiteit. Nog een andere mogelijkheid is kiezen voor een ontspannend dagje naar bijvoorbeeld de wellness. In ieder geval, er bestaan ongelooflijk veel verschillende manieren om een teambuilding te beleven. Eén ding staat echter vast, het kan het groepsgevoel binnen een onderneming absoluut alleen maar ten goede komen.

2.) Teamcoaching

Een andere vorm van teamtraining is zogenaamde teamcoaching. Bij dit soort van teamtrainingen ligt de focus in het bijzonder op het verdiepen van de samenwerkingsrelaties. Teamcoaching biedt in de praktijk steeds een doorgedreven ondersteuning voor veranderprocessen. Binnen heel wat ondernemingen kan er worden vastgesteld dat er wel goed samen wordt gewerkt binnen een bepaalde afdeling, maar niet tussen de verschillende afdelingen. Dat is vervelend, want op deze manier wordt de efficiëntie nooit ten volle benut. Heel wat ondernemingen lopen net hierdoor achter de feiten aan of zijn zelfs verplicht om extra personeel in te schakelen. Dit laatste brengt ook weer extra kosten met zich mee en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. In ieder geval, wil je er graag voor zorgen dat de communicatie en samenwerking binnen je onderneming over de hele lijn zo optimaal mogelijk kan verlopen? Dan is ook teamcoaching het overwegen zeker en vast meer dan waard.

3.) Teamworkshops

Bij het bekijken van de verschillende soorten teamtrainingen die worden georganiseerd zal er meteen kunnen worden vastgesteld dat ook teamworkshops altijd het overwegen waard zijn. Bij een dergelijke vorm van training is het zo dat een duurzame teamgroei voorop wordt gesteld. Er wordt dus met andere woorden bij dergelijke teamtrainingen niet zozeer de focus gelegd op wat er fout gaat, maar wel op wat er goed gaat binnen een bedrijf. Wanneer dat duidelijk is wordt er gekeken naar de verschillende aspecten of onderdelen van het bedrijf waar wel nog ruimte is voor verbetering. Het ontdekken en (verder) ontwikkelen van communicatievaardigheden bij elkaar en het leren en geven van feedback vormen belangrijke onderdelen van een teamtraining als deze. In ieder geval, ook teamtrainingen als deze kunnen binnen een bedrijf een zeer interessante meerwaarde betekenen.

Dat een goed functionerend team belangrijk is binnen een organisatie is duidelijk. Wil jij ook profiteren van de voordelen van een teamtraining? Ga naar LiDRS.nl voor het aanbod!