Eindelijk! Je bent geslaagd voor je havo/vwo diploma. Maar dan komt de volgende stap: een hbo opleiding uitkiezen. Je zal hier waarschijnlijk al over nagedacht hebben maar nu moet je toch echt een beslissing gaan maken. De hotelschool is een goede optie om te overwegen en wij vertellen je hier waarom.

 

Praktijkgerichtheid

De hotelschool staat hier bekend om en veel mensen weten het daarom ook al. Maar een groot en belangrijk deel van de hogere hotelschool zijn de praktijklessen. Als je deze opleiding gaat volgen heb je namelijk in je eerste, tweede en derde jaar een aantal weken praktijkles in de praktijkruimten van de school. Deze praktijklessen zijn enorm breed en veelzijdig. Van hotel receptie, restaurant en keuken tot housekeeping, schoolkantine en de HRM afdeling. En zo zijn er nog een aantal afdelingen waar je een aantal weken werkzaam zult zijn. In je eerste jaar zal je in 10 weken op elke afdeling 1 week als werknemer meedraaien. Je leert dan voornamelijk elke afdeling goed kennen. Waarnaar je in je tweede jaar 5 weken als supervisor zal fungeren op 2 verschillende afdelingen naar keuze. Vervolgens kun je in je derde jaar 1 afdeling kiezen die jou het meeste interesseert waar je 5 weken als manager werkzaam zal zijn. Deze praktijklessen zijn een onderdeel van de lessen die de hogere hotelschool aanbiedt en zijn zeer leerzaam. Het voordeel van een praktijkgerichte opleiding is dat het veel kansen biedt zodra je bent afgestudeerd. Uiteraard zijn werkgevers op zoek naar een bepaald diploma maar uiteindelijk is ervaring in het vakgebied ook zeer belangrijk.

 

Het is een brede opleiding

Het imago van de hogere hotelschool is dat veel mensen denken dat je er voornamelijk hotel en restaurant kennis opdoet. Dit is deels waar door de praktijkwerkzaamheden, maar het overgrote deel is management gerichte theorie en toetsing. De lesstof is dus breed ingezet met business en management gerelateerde achtergrond. Het voordeel hiervan is dat je wanneer je opzoek gaat naar een baan niet enkel in de hotel business terecht kunt. Een doorstroom naar bijvoorbeeld sales, marketing of HRM kan gemakkelijk gemaakt worden.

 

Buitenlandse ervaring

In het derde jaar krijg je twee periodes van 10 weken (1 semester) de kans om op ‘Grand Tour’ te gaan. Grand Tour houdt in dat je je minors (een keuzedeel van je studie) zou kunnen volgen in het buitenland. Je kunt zelf kiezen welke minor je wil volgen en waar. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Spa & Health minor op Bali of een mindfulness minor in Thailand. Andere opties zijn Wildlife Management in Zuid-Afrika of Entrepreneurship in Qatar. En zoals deze vier voorbeelden zijn er nog vele andere opties waar je uit zou kunnen kiezen. Dit is een onwijs gave optie waar je veel buitenlands ervaring mee zal opdoen.

Van alle beschikbare hbo opleidingen is de hotelschool een weloverwogen keuze. Je gaat samenwerken met gedienstige, leergierige mensen. En omdat de studenten uit allerlei verschillende landen in de wereld komen is de hotelschool een zeer internationale studie. Je zult er dan ook veel leren over multiculturele diversiteit en over verschillende culturen.