Onze oosterburen, de Duitsers, zijn onze grootste handelspartners. Jaarlijks gaan er miljarden euro’s de grenzen over samen met allerlei producten. Veel bedrijven hebben dan ook veel contact met bedrijven uit Duitsland. Wellicht zelfs jouw bedrijf!

 

Dat contact gaat niet altijd even makkelijk. Tuurlijk, de Duitsers, net zoals de Nederlanders, kunnen een redelijk woord Engels, maar vaak lang niet goed genoeg om de fijne kneepjes van een product of een deal boven tafel te krijgen. De taalbarrière kan dan ook wel eens problemen opleveren. Een foute levering hier, de verkeerde specificaties daar en dergelijke soorten fouten. Zonde vinden wij.

 

Een goede manier om deze problemen te voorkomen is door te handelen met Duitsers in de eigen taal, Duits. Maar ja, is jouw Duits goed genoeg? Waarschijnlijk niet, want het kleine beetje Duits dat je gehad hebt op de middelbare school is allang niet meer afdoende om een goede deal te sluiten.

 

Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een Cursus Duits volgen. Maar wat zijn de voordelen van een Cursus Duits volgen, en wat zijn de mogelijkheden. Hier zoeken we het even kort voor je uit.

De voordelen

Wat zijn de voordelen van een Cursus Duits volgen? Heel simpel is deze vraag natuurlijk. Op een cursus Duits leer je, over een bepaalde periode gewoon redelijk goed Duits spreken en schrijven. Dit is natuurlijk ideaal omdat het direct toepasbaar is op je werk. Er zijn dus werkelijk alleen maar voordelen.

De mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden? Een taal kun je nog steeds in de klas leren maar je kan ook online een taal leren. De voordelen van online een taal leren spreken voor zich, je kan alles op je eigen tempo doen en hebt niet de druk van de klas. Voor mensen met weinig tijd is online een taal leren dus zeker aan te raden.

 

Maar wat je ook kiest, de opties sluiten altijd aan bij jouw werkvereisten. De taal die je leert en wat je van de taal leert kun je dus gelijk gebruiken.