Heb jij dat ook? Je raakt super geirriteerd als je achteraf notie van neemt dat je zoon of dochter voor het vak handenarbeid wat snippers mee moest nemen. Of dat je kind in verband met een spreekbeurt iets speciaals had moeten aantrekken. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat je dochter van de juf een brief mee naar huis krijgt en die verlegtā€¦.of vergeet om die aan mama of papa af te geven? Zou een schoolapp in dit geval niet handig of meer nog geweldig zijn?

We leven in een verlichte tijd. Een tijd waarbij de digitalisatie ervoor zorgt dat er veel gemakkenzijn. Ook in schoolverband moeten wij hier echt letterlijk misbruik van maken. De basis school app zal dus echt niet mogen ontbreken. Dit, om verschillende redenen.

Betrokkenheid

Door de ouders toe te voegen aan een basisschool app kan er een stukje betrokkenheid opgang komen. De juf stuurt posts van belangrijke zaken en je hebt ze onmiddellijk bij de hand waardoor je tijdig de zaken van je kind in orde kan maken. Ook ben je alla minuut op de hoogte van de bekendmakingen en de mededelingen die overigens heel erg belangrijk zijn. Natuurlijk is dan ook de weg geopend om discussies aan te gaan en positieve bijdrage te leveren aan hervormingen en veranderingen. Ook issues waar de kinderen vaak mee te kampen hebben kunnen op deze manier makkelijk besproken worden. Kortom, een school app brengt de ouders dichter bij elkaar en dichter bij de school.

Kostenbesparing

Een schoolapplicatie kan misschien wel wat kosten om die op te zetten. Gelukkig zijn er vele gratis mogelijkheden hiervoor. In ieder geval kan die enorm kostenbesparend zijn voor de schoolzelf, alsook voor de ouders. Geen gedoe meer met print outs waarmee veel inkt en papier gepaard gaat. Geen extra rij kosten voor zowel de docenten als de ouders. Met wat grafische vormgeving, wat tekst en minimale ICT kennis, is het mooie werk verzet.

Met het in werking stellen van een basisschool applicatie kunnen zowel ouders als de school in ieder geval zo gauw ze dat willen deinformatie bij de hand hebben.

 

Bron: Schoolpraat.nl